Programul USR Sector 4

Ce ne propunem: 

Programul nostru se aliniază la programul USB la nivelul capitalei:
1. Punerea bazelor unei administrații locale profesionalizate, transparente și cinstite.  Intrarea și promovarea în administația sectorului  4 se va face exclusiv prin concursuri publice anunțate din timp.
Combaterea și prevenirea corupției, transparența cheltuielilor, protejarea spațiilor verzi și patrimoniului, rezolvarea cu celeritate a nevoilor cetățenilor prin proceduri simplificate și informatizate  astfel încît contactul dintre cetățean și funcționar să fie redus la minimum necesar.  Dispariția cît mai multor ghișee și cozi este unul din obiectivele noastre principale.
2. Rezolvarea problemelor majore  conform strategiilor și studii de impact,  prin soluții integrate discutate public, nu după ureche – traficul  aglomerat și locurile de parcare,  rețelele de infrastructură, clădirile cu risc seismic, insuficientele grădinițe și școli, zonele în curs de ghetoizare din sudul sectorului 4.
3. Stabilirea unei strategii de dezvoltare a sectorului 4 pe termen scurt și mediu (2026).

La acestea, avem câteva priorități datorate particularităților sectorului 4:
1. Revitalizarea economică prin facilități care să stimuleze firmele să se stabilească în sectorul cu cel mai mic buget din București. Astfel, cartierele-dormitor  gen Berceni vor avea și o contrapondere într-un pol economic viabil, creator de locuri de muncă în zona Bul. Metalurgiei – IMGB.
2. Valorificarea parcului natural Delta Văcărești, un element unic și diferențiator, prin soluții de arhitectură și urbanism care să țină cont de toate constrîngerile  legislației de mediu  dar să permită amenajarea zonelor adiacente, în care să dezvoltăm facilități sportive și recreative.
3. Anveloparea blocurilor – un proiect necesar, care trebuie continuat cu materiale de bună calitate, ignifuge, dar la prețuri corecte, adică fără licitații trucate și fără firme căpușă.
4. Amenajarea parcărilor subterane și supraterane pentru a reda trotuarele celor ce li se cuvin – pietonilor.
5. Protejarea spațiilor verzi existente și refacerea parcurilor și zonelor cu specific  cultural distruse de dezvoltatori  iresponsabili, precum Parcul  Lumea Copiilor și  cartierul Mărțișor.
6. Buna administrare a școlilor și grădinițelor trebuie completată cu un program bine gândit de after school gratuit, finanțat din bugetul local.
7. Buget participativ – cetățenii pot înscrie proiecte și obține finanțare de la primărie pentru a-și rezolva problemele.

În Sectorul 4, ca peste tot în București, sunt multe de făcut. Avem cu toții nevoie de oameni de bună credință care să construiască proiecte durabile.