Guilhem Moulin


Ma numesc Guilhem si am dubla cetatenie: franceza si romana. Locuiesc în Bucureşti de peste 6 ani. Lucrez ca inginer în domeniul auto şi sunt pasionat de atletism şi de fotografia de stradă.

De prima dată când am ajuns aici, oraşul acesta m-a fascinat. La prima vedere, Bucureşti este un oraş extraordinar – este plin de vitalitate, de oameni tineri, de evenimente interesante. Însă, locuind zi de zi aici mi-am dat seama că viaţa locuitorilor lui ar putea să fie mult mai bună.

Am fost dintotdeauna preocupat de modalităţile de a îmbunătăţi viaţa în comunitate şi am considerat că este de datoria mea să ajut, aşa cum pot. Am făcut voluntariat în proiecte umanitare – în Armenia la vârsta de 18 ani şi în Bolivia la 21 de ani. În timpul facultăţii am făcut parte dintr-o organizaţie studenţească axată pe antreprenoriat, unde am organizat nenumărate evenimente pentru studenţi. Iar în Bucureşti am participat la acţiuni de plantare de copaci cu diverse organizaţii locale.

Despre Nicuşor Dan şi viziunea lui politică am aflat încă din 2012, de la prima lui campanie, însă de data aceasta am hotărât că este timpul să mă implic şi eu. Bucureşti este oraşul care m-a primit cu braţele deschise, unde am avut primul job serios după facultate, unde mi-am făcut prietenii strânse, iar Sectorul 4 este pentru mine acasă.

Domeniile care mă interesează sunt eficientizarea transportului în comun pentru a avea un oraş mai prietenos, reducerea birocraţiei şi eliminarea risipei din banii contribuabililor pentru a avea un oraş unde instituţiile publice funcţionează cinstit şi vin în sprijinul cetăţenilor.

Consider că este normal şi corect să ne dorim să trăim într-un oraş în care să ne simţim în siguranţă, în care oamenii pe care îi alegem să ne protejeze interesele şi să lucreze să ne facă viaţa mai uşoară nouă, locuitorilor oraşului. Şi cred că acest lucru este posibil dacă fiecare dintre noi este informat şi implicat în alegerile de care depinde viitorul oraşului.

Sunt membru al comisiei nr 6 pentru comerţ şi protecţia consumatorului.