Antonio Andrușceac


Ca activist, sunt implicat de mulți ani în viața civică, însă pasul către această formă de organizare politică l-am făcut forțat de faptul că nu există în România o cultură politică. Mai mult, gradul mic de implicare a cetățenilor în acțiuni civice face ca activitățile noastre să fie permanent obstrucționate de decidenții politici, iar vocea noastră prea rar și prea puțin auzită. Obiectivul meu este să implementez, alături de colegii mei, în Administrația Publică Locală un model de decizie publică participativă, transparentă, individualizată și care să elimine cât mai mult din cheltuielile ”indirecte”.

Sunt două proiecte de care mă simt atașat în mod special: Masa Creștină – voluntariat Casa Spiridonia din sectorul 4 și un proiect, implementat împreună cu Mănăstirea Pasărea, de susținere financiară a elevelor cu probleme materiale, olimpice și cu rezultate bune la învățătură.

Am participat alături de multe asociații și fundații la acțiuni de împădurire, ecologizare, mitinguri și alte acțiuni ale societății civile, am fost voluntar pentru Nicușor Dan și în campania din 2012. Am participat la proiecte de conservare a patrimoniului construit și muzeal (tabăra de creație și restaurare Centrul Cultural Arcuș 2008-2011), m-am ocupat de realizarea proiectului Troiței ce adăpostește Crucea lui Radu Leon Vodă, cel mai vechi monument de pe teritoriul Bucureștiului (Parohia Slobozia- Biserica din intersecție).

Toate acestea cu sprijinul unor oameni care au avut încredere în mine și în echipa de studenți voluntari ai Universității București – Facultatea de Teologie Ortodoxă.

Experiență
– Manager Dezvoltare – Asociația Pentru Dialog și Educație Civică, proiect de înființare S.E.S. Îngrijirea vârstnicilor la domiciliu
– Manager Dezvoltare – Asociația Doina Pentru O Viață Mai Bună , proiect de asistență socială Masa Creștină și Patrimoniu Cultural Ortodox– Coordonator voluntar al Centrului Rezidențial pentru Vârstnici Sfântul Silvestru
– Manager Achiziții – Portico Investments Fund (investiții în dezvoltarea rețelelor de retail food LIDL, Mega Image, Billa, Spar)
– Project Manager Dezvoltare – REWE Romania (investiții dezvoltare rețea Billa)

Membru al Asociației Profesioniștilor din Asistență Socială – ASpro AS
Membru ai Centrului Pentru Managementul Organizațiilor Nonprofit – CMON

Sunt membru in urmatoarele comisii:
nr. 2 pentru amenajarea teritoriului, urbanism, protecţia mediului şi turism
nr. 4 pentru resurse umane, invăţământ, protecţia copilului, protectie socială, muncă, sănătate şi familie