Va prezentam o analiza a cheltuielilor de la bugetul local pentru primul trimestru al anuilui 2018 (analiza in mii de RON):
– in primul grafic, bugetul alocat pentru fiecare capitol bugetar
– diferenta intre bugetul alocat si banii cheltuiti
– evoluţia cheltuielilor de investitie

In concluzie, se poate observa ca bugetul nu a fost cheltuit complet pentru aproape toate alocările bugetare. Riscul la sfârșitul anului este sa avem excedent bugetar (cum a fost anul trecut) în condițiile în care primăria face împrumuturi de aproape 190 de milioane în 2018.
Pentru întreținere spatiilor verzi (lucrări efectuate de SC APD4 SA aparținând Consiliului Local Sector 4), s-au cheltuit 25 de milioane dintre care 11 milioane de investiții pentru spatii verzi în perioda de iarna. Prioritatile primăriei sunt mai exact bordurile sau beton pe spatiilor verzi și mai putin educația. Acest cheltuieli aberante vor continua cu investițiile aprobate pentru 2018 in care sunt foarte multi preturi umflate: http://ps4.ro/wp-content/uploads/2018/04/H_66_.pdf
Pentru străzi, bugetul este depășit de 1,8 milioane (+70% din buget alocat), ceea ce ridica semne de întrebare legat de număr de borduri înlocuite în sector sau suprafețe de trotuare asfaltate.
Pentru investiții, situația este foarte îngrijorătoare, doar 5% din bugetul total fiind cheltuit până acum (ultimul grafic). Totuși pentru investițiile în întreținere spatiilor verzi, 16% din bugetul a fost cheltuit fără sa vedem o mărimea spatiilor verzi în sector.