Vă prezentăm o analiză a cheltuielilor de la bugetul local pentru anul 2017 (analiza în mii de RON):
– în primul grafic, bugetul alocat pentru fiecare capitol bugetar
– în al doilea grafic, banii cheltuiti pentru fiecare capitol bugetar
– diferenţa între bugetul alocat şi banii cheltuiţi
– evoluţia cheltuielilor de investitie

În concluzie, se poate observa că bugetul nu a fost cheltuit complet pentru multe alocări bugetare.
– Pentru aparatul primariei, diferenţa este semnificativă (- 25,5 milioane RON, -31% din bugetul alocat) mai ales in domeniu investitii unde 15 milioane RON nu au fost cheltuiti, ceea ce ridică semne de întrebare referitor la capacitatea primariei de a conduce proiectele de investitii.
– Pentru salubritate (+21,5 milioane RON, +33% din bugetul alocat) şi intretinerea spatiilor verzi (+30 milioane RON, +50% din bugetul alocat), bugetul alocat a fost depasit, bani mergand direct la SC ADP4 SA (firma apartinand Consiliului Local) care este netransparenta si nu respecta legea. Pentru invatament cresterea (+20,3 milioane RON, 11% din bugetul alocat) vine in mare parte din cresterea salariilor (care a fost o decizie de la ministerul Educatiei).
– Pentru investiţii, situaţia este foarte îngrijoratoare, doar 53% din bugetul total fiind cheltuit până acum (ultimul grafic).
– In ultimul rand, primaria a avut un excedent bugetar de 37 de milioane RON dar in acelasi timp a imprumutat 50 de milioane RON. Vedem din nou aici problemele legate de conducerea proiectelor de investitii (creditele fiind exclusiv pentru a finanta investitiile).