Consilierii USR Sector 4 fac o serie de precizări pentru o informare corectă a publicului, ca urmare a comunicatului Primăriei Sectorului 4, cu privire la decizia Tribunalului București de a anula hotărârea prin care s-a aprobat o parcare de 750 locuri pe un spațiu verde aferent Parcului Tineretului.

În data de 19 decembrie 2016, în Consiliul Local Sector 4 a fost aprobată rectificarea bugetară (HCLS4 nr. 142/ 2016) care conținea un proiect în lista de investiții denumit “studiu de fezabilitate pentru parcare 700 de locuri”, fără să se știe unde va fi amplasată această parcare.

În data de 31 martie 2017, a fost supus aprobării Consiliului Local proiectul de investiție pentru parcare, pe terenul din strada Secerei. Consilierii USR au votat împotriva acestui proiect deoarece presupunea betonarea unui spațiu verde de 2,3 hectare din apropierea Parcului Tineretului.

Domnul primar Daniel Băluță induce în mod eronat impresia că reprezentanții Uniunii Salvați România din Consiliul local, prin votul de principiu acordat amenajării unei parcări, i-au acordat domniei sale un vot în alb pentru încălcarea dispozițiilor legale în realizarea acelui proiect. Reamintim că realizarea unui studiu de fezabilitate nu înseamnă acord de investiție pentru un proiect.

Suntem îngrijorați de afirmațiile făcute de domnul primar cu privire la respectarea unei hotărâri judecătorești și reafirmăm că proiectele de investiție trebuie desfășurate în condițiile legii.

Ne exprimăm speranța că Primăria Sectorului 4 va lua în considerare propunerile consilierilor USR depuse în mai 2017 pentru parcări de proximitate în cartierul Tineretului.