Văzând starea avansata de degradare existenta în prezent pe “Amfiteatrul Tineretului”, situat în zona Parcul „Lumea Copiilor” – str. Secerei, locație în care nu s-a mai executat niciun fel de investiție din anul 1990, considerăm că este necesară transmiterea în administrarea Consiliului Local al Sectorului 4 a “Amfiteatrul Tineretului”, conform planului anexat, prin adoptarea unei hotărâri de Consiliul General al Municipiului București în acest sens.

Acest teren, la nivelul anului 1990, era inclus în Parcul Tineretului (în momentul de fata Parcul „Lumea Copiilor”), iar în prezent prin aplicarea P.U.Z.-ului Parcul Tineretului aprobat prin C.G.M.B. nr. 232 / 2005 (P.U.Z. ce a avut o valabilitate de 5 ani) a fost exclus din suprafața Parcului Tineretului în momentul de fata Parcul Lumea Copiilor. Sectorul 4 nu are ofertă culturală de tip ”teatru de vară” ci doar Centrul Cultural European UNESCO “Nicolae Bălcescu” și se simte lipsa acesteia.

În urma transmiterii terenului în administrarea Consiliului Local al Sectorului 4, Sectorul 4 va aloca în bugetul local fondurilor necesare pentru reabilitarea acestui obiectiv.