Ieri, 4 iulie 2016, a avut loc sedința extraordinară a Consiliului Local al Sectorului 4.
Sinteza ședinței:
· S-a decis prin vot unanim numărul și denumirea celor 7 comisii de specialitate.
· USB a propus ca numărul de membri ai comisiei cu numărul 2 (Comisia pentru amenajarea teritoriului, urbanism, protecția mediului și turism) să fie de 7, având în vedere numeroasele probleme de urbanism, dar și a interesului tuturor formațiunilor politice de a avea reprezentanți în această comisie. Propunerea Uniunii Salvați Bucureștiul a fost respinsă prin votul consilierilor celorlalte partide.
· Conform algoritmului stipulat de lege (art. 54 alin. 6 – Legea 215/2001, ROF Consiliul Local sector 4 art. 19 alin. 3), numărul de poziții în comisii trebuie să fie: PSD+UNPR – 13, USB – 8, PNL – 6, PPU – 4, PMP – 3, ALDE – 1.
· S-a decis prin vot al consilierilor din celelalte partide și prin încălcarea legii ca numărul de poziții în comisii să fie: PSD+UNPR – 11, USB – 6, PNL – 7, PPU – 5, PMP – 4 și ALDE – 1.
În cadrul votului pentru Comisia numărul 2,Uniunea Salvați Bucureștiul a întrunit doar nouă voturi, șase ale propriilor consilieri, restul de trei fiind revendicate de consilierii PNL (ceea ce înseamnă că restul de doi consilieri PNL au sprijinit alianța PSD-UNPR-PPU-PMP-ALDE). USB a atenționat Președintele de ședință că Elena Iancu nu face parte din nici o comisie și că pe liste ponderea nu este respectată, conform legii. Răspunsul a fost că așa s-a votat. Unul din consilierii PSD s-a retras de pe lista comisiei 4. Lucru consemnat în ședință.
S-au mai votat următoarele:
· Numărul total al ședințelor pentru care se va acorda indemnizație este de o ședință a Consiliului Local și două ale comisiilor de specialitate – 25 voturi pentru și o abținere.
· Cuantumul indemnizației va fi de 5% din indemnizația lunară a Primarului Sectorului 4 pentru fiecare ședință – vot în unanimitate.
Concluzii:
Consilierii USB au cerut în mod expres în procesul verbal al ședintei ca doamna consilier Elena Iancu să fie distribuită într-una dintre comisii, în conformitate cu legislația în vigoare (art. 54 alin. 6 din Legea nr. 215/2001 și alin. 3 si 4 al art. 19 din Regulamentul de organizare și funcționare al Consiliului Local Sector 4). Totodată, grupul de consilieri USB va cere Prefectului să atace în contencios administrativ această hotărîre a Consiliului Local sector 4, iar dacă Prefectul nu o va face, consilierii USB vor prelua inițiativa.
Este a doua oară în două sedințe consecutive când majoritatea formată în Consiliul Local al Sectorului 4 încalcă legea.